Kontakta oss på 063-57 40 50 eller info@grizzly.se

VÅR MASKINPARK

Vi har omsorgsfullt valt maskinparken efter vår filosofi inom miljö och kvalité. Med över 30år i branschen har vi lärt oss vikten att ha bra samarbetspartner och hållbar långsiktigt tänk. Nedan ser ni vår nuvarande maskinpark som vi är mycket stolta över.

Våre maskiner

HP Latex R2000

Vår huvudmaskin är en stor HP Latex R2000 som installerades i april 2021. Det nyaste generation 4 vattenbaserade latex bläcket med helt ny teknologi. Sex färger och med riktigt bra vit färg för alla typer av applikationer.

Här printa vi både på plana skivor som material på stora rullar.
2500mm´s printbredd

HP Latex R2000 HP R2000 film

HP Latex 800W

Vår nya rulle till rulle printer installerades april 2021 och har 6 färger plus riktigt vitt.

Printhastighet är 25m2/h. 1600mm´s printbredd

HP Latex 800W HP 800W Film

Epson SC-V7000

En planskrivare som erbjuder exceptionell bildkvalitet och flexibilitet för utskrifter på ett stort utbud av medier. Den har utvecklats för att producera attraktiva  skyltar för detaljhandels- och utomhusbruk, fönsterdekor, förpackningar, kampanjvaror och dekorativa produkter. Den erbjuder  en mängd  tillämpningar, vilket ger producenter möjlighet att utöka sina produkterbjudanden och leverera resultat med konsekvent hög kvalitet.
10 MicroPiezo printhead 720×1440 dpi
4 CMYK
2 Light
2 White
2 Varnish
Printyta 2500×1250
Tjocklek upp till 80mm
Print hastighet 15-20m2/h. beroende på kvalité.

Epson SC-80600

Denna printer är en 9 färgers printer som har en fantastisk upplösning och en otrolig färgrymd. Här produceras bilder, konst och annat på canvas, vinyl, reflex och papper. Färgen är Greengard certifierad och passar vår miljöpolicy.
Bredd: 1615mm.
Hastighet: 6.8 – 95.3 m2/h. beroende på kvalité.

 

Zund 3G XL

Denna utrustning är kanske företagets viktigaste enhet då allt vi producera som ska efterbearbetas på något sätt sker här. Allt från skyltar i aluminium till tunt sublimerat tyg förses med streckkod och kameramärken i prepareringen före rippningen. Koden läses av vid maskinen och skär, fräs, big eller kisscut informationen hämtas från servern. Oavsett hur man lägger printet på Zunden så blir resultatet exakt med någon tiondels precision.
Här fräser vi även ut bokstäver, logotyper och annat i plast, trä, aluminium och andra hårda material för både skylt och industriproduktioner.
Zunden har frammatning så ytan på bordet blir 3200x1600mm blir oändligt långt på den bredaste måttet.

Durst Rhotex 180 TR

Vår dye-sub maskin är den första i norra Europa och producerar både direktprint och transfersublimering i hög hastighet med hög kvalité men framförallt miljövänligt.

Direktprint sker uteslutande på flaggtyg för att få 100% genomtryck. Flaggtyget fixeras sedan i en Monti med skyddspapper.

Övriga tyger printas med transferteknik och förs över från papper i Monti till olika tyger med värme.

Printhastighet är upp till 220m2/h. 1850mm´s printbredd

Durst Rhotex Rhotex film

Monti Antonio 910

Värmetransfermaskinernas ”Rolls Royce”. Byggd för kontinuerlig produktion med full kontroll över transferprocessen. Kan användas både för fixering av direktprintat tyg och för traditionell sublimering via papper. Maskinen har oljefylld värmetrumma för exakt färg återgivning.
Vi har valt att fortsätta med separat transferteknik då vi vill ha högsta kvalité på våra produkter. 2600mm´s bredd

Roland SJ-1045is Dy-sub

När vi har behov av större tygproduktion utan skarv till utställningssystem kör vi det i denna Roland printer. Durst Rhotex 180TR som är vår huvudmaskin och producerar upp till 220m2/h har endast 1850mm bred.

Roland sublimeringsprintern producerar normalt 16m2/h i 2500mm´s bredd och därför blir det något dyrare än Dursten. Tranföreringen sker sedan i Monti värmekalender och resultatet blir otrolig hög kvalité. 2600mm´s bredd

Zund M-1200

Dataskärare med roterande kniv och vakuumbord för högsta precision. Frammatningen gör att maskinen kan jobba utan uppsikt i flera timmar. Här produceras fordonsdekor, texter, logotyper, froztad dekor och annat i självhäftande vinyl. 1200mm´s bredd

HF-Svets Forsström

För våra större produktioner av banderoller och vepor används en HF-svets från Forsström. Maskinen står hos Lindevalls Industri  som är en samarbetspartner här i Östersund. Deras erfarenhet inom området sträcker sig tillbaka till 60-talet så här är vi trygga.

RollsRoller 6500

Ett måste för en moderne skylt och dekor fabrik för att klara alla typer av monteringar. Här lamineras, monteras och läggs appliceringstejp. Montering av printad dekor på bockade aluminiums, skummad pvc eller dataskuren text på små skyltar. Jobbet görs på en bråkdel av manuell montering och det går aldrig fel. 1700x6050mm.

GMP Graphicmaster

Stabil lamineringsmaskin med värme i båda valserna för högsta kvalité. Skyddar print från uv-strålning, föroreningar och mekaniskt slitage. Här kan vi laminera vinyl, papper, skivor, banderoll och annat som behöver skyddas.
Här lamineras även polynex som är ett supertungt laminat för att skydda tryck från mekaniskt slitage. Finns i matt, blankt och silke. Perfekt för dekaler och industriella applikationer men även för displayprodukter i papper. 1650mm´s bredd

Matic Cronos Plus

Vi syr alla flaggor och vepor här i Östersund i en av marknadens bästa maskiner. Med frammatning och kamerastyrning är den super snabb när vi producerar stora vepor, banderoller, backdrops, staketvepor och flaggor. Med tillsats för silikonlist och kantband så blir resultatet perfekt varje gång.

Vi tar även hjälp av Lindevalls Industrier som har 8st sömmar till vårat förfogande. Lindevalls har sedan 60-talet jobbat med industrisömnad och kvalitén är vi mycket nöjda med. Dom tar hand om specialsömnad och beachflaggorna.